Mit tegyél, ha nem tudsz a bejelentett lakcímeden szavazni?

Figyelem, néhány határidő lejárt vagy hamarosan le fog járni!

Ha nem a magyarországi állandó lakcímed szerinti szavazókörben szeretnél szavazni, átjelentkezhetsz bármelyik magyarországi település vagy budapesti kerület kijelölt szavazókörébe, és ott szavazhatsz április 3-án. Ezt a lakcímed szerinti helyi választási irodának kell jelezned legkésőbb 2022. március 25-ig (péntek) 16:00-ig. A kérelmet online vagy papír alapon (postai úton vagy személyesen) is benyújthatod. Az átjelentkezés okát egyik esetben sem szükséges indokolnod, és fontos, hogy a kérelmet pontosan, az igazolványaidban szereplő adatok alapján töltsd ki.

Tervezd meg, hol, mikor és hogyan fogsz szavazni április 3-án!

Választási Kisokosunkkal pár kattintás után megtudhatsz minden információt jelöltedről, útvonaltervvel és térképpel is segítjük a választások napját.

Ha az átjelentkezés után mégis a lakcímed szerinti szavazókörben vagy egy másik településen szavaznál átjelentkezésedet visszavonhatod vagy módosíthatod:

  • online (ügyfélkapus azonosítás nélkül) és levélben 2022. március 25. (péntek) 16 óráig,
  • személyesen és online (ügyfélkapus azonosítással) 2022. április 1. (péntek) 16 óráig.

Ha a választás napján külföldön leszel, az adott országban lévő, vagy ahhoz legközelebbi magyar külképviseleten is szavazhatsz, ha előzőleg regisztrálsz. További információkért a külföldön szavazásról kattints ide.

Szavazás átjelentkezéssel - fontosabb határidők

Az átjelentkezés és szavazás menete

01

1. Keresd meg azt a szavazókört, ahol szavazni szeretnél.

Fontos: átjelentkezés után is az állandó lakcímed szerinti egyéni jelöltre fogsz tudni szavazni, de ezt egy hozzád közel lévő szavazóhelyiségben teheted meg. Az alábbi szavazóhelyiség-keresőben válaszd ki az “Átjelentkezéssel szavazok” opciót, majd a cím beírásával megkeresheted, hol van a hozzád legközelebb lévő, átjelentkezésre kijelölt szavazóhelyiség.

02

2. Keresd meg a helyi választási irodádat

Az állandó lakcímed szerinti választási irodánál kell kezdeményezned az átjelentkezést. Ehhez elsőként keresd meg a lakcímed szerinti helyi választási irodát az alábbi linken keresztül:

03

3. Kérelmezd az átjelentkezést

A kérelem benyújtásának határideje március 25-én lejárt.

04

4. Keresd meg a jelölted

A szavazáshoz keresd meg az állandó lakcímed szerinti ellenzéki egyéni jelöltet, akire szavazni tudsz majd az Országgyűlési Választásokon. Az alábbi gombra kattintva átirányítunk a lakcím alapján működő jelöltkeresőnkre:

05

5. Szavazz az Egységben Magyarországra

Szavazz az 1-es listára és az Egységben Magyarország helyi jelöltjére!

Szavazólap minta